Kinderen/Ouders/Scholen/Leerkrachten

TRAININGEN:

GEVOELSTRAINING “HET GEVOEL EXTRA COOL”! (GROEP 3,4 en 5)

ijsbeer 2

Training voor kinderen uit de groepen 3,4 en 5. Deze training is erop gericht kinderen weer te laten luisteren naar hun gevoel en wat je gevoelens jou te vertellen hebben. Hierdoor komen gevoel en verstand weer meer op 1 lijn waardoor kinderen weer meer reageren vanuit hun natuurlijke evenwicht. Kinderen hebben het in onze maatschappij vaak best moeilijk en worden veelal overvraagd. Door het ontwikkelen van de juiste gevoelskwaliteiten komen ze weer in balans en verminderen pestgedrag, agressief gedrag en klachten als buikpijn, hoofdpijn en het niet goed in je vel zitten. Deze training heeft ook op de lange termijn een heel waardevol en preventief effect omdat we de kinderen tijdens de training leren
grenzen aan te geven, beter te luisteren naar hun eigen gevoel en aan te geven wat ze nodig nodig hebben om gelukkig te zijn. Dit speelt een grote rol bij o.a het voorkomen van stress en burn-out maar maakt ook dat je relaties waardevol, liefdevol en respectvol zijn.

Gegeven door Gevoelstrainers 1.  10 lessen incl. werkboek “IJsbeer zoekt zijn gevoel.”

Inschrijven: op individuele basis of per school (max. 15 deelnemers per/groep).

Kosten : €1750,- voor klassen/groepen (max. 15 kinderen p/groep) of €175,00,-p/p bij individuele inschrijving (min. 6  en max. 15 kinderen)
Plaats: Doorlopend in Epe, Zwolle en Breda en op locatie.

FAALANGST TRAINING “Kranige Koala”( GROEP 5 t/m 8)Koala

Faalangst wie kent het niet. Een beetje faalangst is niet erg en kan ook maken dat je beter gaat presteren .Angst beschermd maar teveel, en veelal onnodige, angst blokkeert de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en maakt hen onzeker, wantrouwend, agressief of juist terug getrokken. Veelal uit faalangst zich in fysieke klachten als hoofdpijn, buikpijn, snel huilen en van slag zijn.Middels deze training leren we kinderen weer vertrouwen te krijgen in hun gevoelens en emoties en op een goede manier om te gaan met hun angsten en onzekerheden en erop te vertrouwen en te bouwen.

Gegeven door afgestudeerd en geregistreerd PMKT/PMT. 10 lessen incl. werkboek de “kranige koala”

Inschrijven: op individuele basis of  op groepsbasis (max. 6 kinderen per groep). Een school kan ook per klas inschrijven, 10 lessen van totaal 10 uur. Totale kosten 1500,- euro incl. werkboek. Kosten: 500,- op individuele basis of 110,- p/p in de groep. Plaats: Doorlopend in Zwolle, Breda en Epe of op lokatie.

COACHING LEERKRACHTENIMG_0601

Soms kom je als leerkracht of medewerkster van een kinderdagverblijf je eigen grenzen tegen en kun je vreselijk worstelen met het gedrag van een kind of klas en dreig je zelfs overspannen te worden of een burn out te ontwikkelen. Soms kom je eruit op eigen kracht, soms is hulp nodig om de, dreigende, negatieve, spiraal weer een opwaartse wending te geven. Heel vaak zit de oplossing in jezelf en is het een kwestie van “verandering” in jezelf om de slag te kunnen slaan die je wilt slaan. Butterflyholland8 geeft je de tools om die verandering ook daadwerkelijk te kunnen maken. Met humor, liefdevolle directheid, inzicht, kennis en know how weet ze jou te bewegen in de richting die je graag wilt. In een eerste consult is meestal al wel inzichtelijk te maken wat Butterflyholland8 voor jou kan betekenen.

Bovenstaande geld ook voor collega’s PMT en PMKT die behoefte hebben aan verheldering en inzichten in eigen gedrag, weerstanden of onvoldoende therapie resultaten behalen.

Kosten: €75,00 per sessie (excl. BTW) van 60 minuten of op basis van offerte.

WORKSHOPS

MOODBOARD MAKEN (GROEP 6, 7 en 8)

20130531_105828

Ben je als leerkracht echt nieuwsgierig naar de kinderen die in je klas zitten, waar hun talent, passie en ambitie ligt en hoe je hen hierbij kunt ondersteunen/begeleiden? Kies dan eens voor een workshop moodbaord maken. In een tweetal ochtenden gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen moodboard en voegen we een “kleurentest” toe om het plaatje compleet te maken. Het is prachtig om te ervaren hoe je kinderen kunt bevestigen en bekrachtigen in datgene waar ze goed in willen zijn of willen doen en hen inzichten kunt geven hoe deze te bereiken. Succes gegarandeerd!!

Kosten: 200,- euro voor twee ochtenden van totaal 5 uur.

THERAPIE

Zit je kind niet lekker in zijn/haar vel? Wil je graag datje kind zich fijner gaat voelen, weerbaarder, socialer of emotioneel vaardiger wordt? zelfvertrouwen ontwikkeld? Of problemen leert zelf op te lossen.

Bij Butterflyholland8 werken geregistreerde kinder- psychomotorisch therapeuten die beschikken over een schat aan ervaring en middels spel-& bewegingsvormen kinderen weer “Vleugels”. geven en het vertrouwen in zichzelf en eigen kunnen herstellen. Veelal gebeurt dit samen met ouders en eventueel in samenwerking met school en/of andere externen.

Cheyenne 2

Kosten: €58,50 per sessie (excl. BTW) van max. 50 minuten. (Veelal is er een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering)

“Niet elke vlinder weet gelijk hoe hij zijn vleugels het beste kan gebruiken, soms heeft hij een voorbeeld vlinder nodig. Dineke bedankt dat jij onze voorbeeldvlinder was,” – Robin en Diane Rolink

“Dineke heeft een zeer peroonlijke benadering waarin zij snel tot de kern komt. Haar aanpak kenmerkt zich als direct, uniek, persoonlijk, to-the-point en effectief. Zij is in staat om gevoel en verstand bij elkaar te brengen. Mijn zoontje voelde zich direct op zijn gemak en leerde spelenderwijs en in korte tijd hebben we veel bereikt. Als ouder krijg je veel inzichten en tools die direct toe te passen zijn. Ik ben Dineke zeer dankbaar en beveel haar van harte aan!”- Rianne van Dijken

 

 

 

Butterflyholland8 is aangesloten bij de NVPMKT, NVPMT en FVB.